Diumenge, ruta al castell de Borró

  • Diumenge, 23 de febrer de 2020 | 09:00h | PLAÇA MAJOR | Ruta al castell de Borró, a càrrec del Centre Excursionista de Ròtova. 
  • Recomanem roba i calcer còmodes. 
  • Inscripció prèvia gratuïta: cultura@rotova.es.

La gent que estima la muntanya i el patrimoni també té un lloc reservat este porrat de Sant Macià: el Centre Excursionista de Ròtova organitza diumenge, 23 de febrer, a les 9.00h, una ruta fins al castell de Borró.

El recorregut passa pels barrancs d’Atanasi, on recentment s’ha recuperat la senda botànica, i Blanc; i al llarg del camí ens trobarem amb dues fonts: de les Galeries i del Castell. 

El castell de Borró.

El castell de Borró és una fortalesa d’origen musulmà. La fortalesa de Borró s’alça flanquejada pel barranc d’Atanasi o de les Galeries a l’oest i el Barranc Blanc a l’est. L’accés al castell es fa pel vessant sud-est, que dona al barranc Blanc, relativament més accessible. El que queda a principis del segle XXI són les restes de la fortificació. Hi ha una torre redona de maçoneria dotada d’una gran espitllera que vigila la senda d’accés. Del costat nord d’eixa torre, naix cap a l’est un llenç de muralla, mig derrocada. Pel costat oriental s’accedia mitjançant una torre quadrada, de tàpia i amb una altura de menys de tres metres. La muralla continua cap a l’est seguint el relleu i aprofitant la defensa natural proporcionada pel penya-segat. A l’est de la penya es troben els fonaments d’una torre quadrada de la qual no queda res. La fortalesa disposava d’aljubs.

A la penya del Borró s’han trobat restes ibèriques dels segles IV i V aC i romanes tardanes de la segona meitat del segle III i IV dC, sobre les quals els musulmans edificaren el castell durant els segles X i XI.
(Viquipèdia)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba