El Porrat de Sant Macià de Ròtova presenta nova imatge i renova espais

El porrat de 2020 reprén la idea de punt de trobada de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida

Ròtova ha presentat divendres, 14 de febrer, la nova imatge i programació del Porrat de Sant Macià que tindrà lloc, com cada any, l’últim cap de setmana complet de febrer. En aquesta ocasió la cita tindrà lloc del 20 al 23 de febrer. El porrat de 2020 fa un aposta per a repensar-se com a punt de trobada entre les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida. No debades, el de Sant Macià se’l coneix com el porrat de l’interior. Durant els quatre dies, aquest fet es veurà reforçat amb la presència d’agrupacions de les dues comarques: les dues muixerangues en faran una trobada, balladores i balladors de la Safor i la vall blanca acudiran al sarao de la Rondalla Agredolç; i s’inauguraran al municipi dues exposicions d’ambdues comarques.

La nova imatge ha anat a càrrec del dissenyador  d’ampla trajectòria Álvaro Sanchis, autor d’altres propostes, com diverses edicions de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall D’Albaida,  ‘Espectacles d’ací i d’allà’ i ‘Contes i fàbules’. 

L’edició de 2020 veurà reforçada la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística, que s’ubicarà en una carpa, i en la qual se sortejaran obsequis dels establiments de Ròtova, entre la gent que acudisca a comprar-hi, en una campanya -Torna a Ròtova- que vol fomentar el retorn de visitants; a més, establiments i paradetes del municipi faran possible tastar la coca de dacsa. Un dels espais nous serà el que acollirà el pati del palau comtal, amb una programació de contes i novel·les i la presència d’editorials.

Entre les actuacions destacades, hi ha les de Jonathan Penalba i la que busca dirigir-se al públic infantil, Trobadorets.

Finalment, una altra de les novetats d’enguany tindrà lloc la nit de dissabte, que es viurà en una carpa jove, amb l’actuació de la discomòbil The Luxe.

El compromís amb el medi ambient i la igualtat continua present: durant la revetla, s’utilitzaran gots reutilitzables per fomentar un consum responsable, i el porrat comptarà, de dia i de nit, amb un Punt Violeta.

El Porrat

Un porrat és una festa popular valenciana que consisteix en una fira tradicional als carrers d’una localitat en honor a un sant, una ermita o un santuari on se’l venera. L’element més característic d’aquesta festa consisteix en el mercat a l’aire lliure on es posen a la venda de productes tradicionals, dolços i fruits secs.

La nova imatge del porrat

El Porrat de Sant Macià 2020 presenta com a novetat una nova imatge amb l’objectiu de recuperar també gràficament a l’essència del porrat, a les característiques que el defineixen: els productes locals, la tradició, la història, els jocs, la cultura, entre altres. En paraules del regidor de Cultura, Comunicació i Turisme Gustavo Morant, “aquesta aposta artística, protagonitzada per les il·lustracions d’Álvaro Sanchis, s’emmarca en un llenguatge visual que permet tant a la gent de la localitat com als turistes conèixer i reconèixer en què consisteix el porrat. Així doncs, diversos elements de l’imaginari popular al voltant d’aquesta festa entren en joc, tot plegat posant en relació tradició i avantguarda, en una proposta gràfica, cal dir-ho, molt encertada per part de l’autor.”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba