Ròtova recupera el Porrat de Sant Macià al carrer adaptat a la pandèmia COVID

Ròtova recupera, dos anys després, el Porrat de Sant Macià al carrer, tot i que adaptat a la situació de pandèmia COVID19. La cita, que tindrà lloc el cap de setmana del 25 al 27 de febrer, n’ha presentat la programació i la imatge, a la Vil·la Romana de la Sort. I és que la cita de 2022 incorpora este espai a la programació i utilitza el raïm i la vinya com a fils argumentals. El disseny del cartell ha anat a càrrec de Sergi Mendoza, amb una adaptació de la imatge del porrat de 2020, d’Álvaro Sanchis.

El porrat de Sant Macià de 2022 ha repensat els espais per a adaptar-se a la situació de pandèmia, amb un format més esponjat i exposicions a l’aire lliure. “Serà un porrat de transició, de retrobar sensacions entre la mateixa població, amb les limitacions lògiques per la situació que travessem”. El porrat vol tornar a tenir als comerços com a aliats, per fer d’esta cita un aparador i convidar la gent a tornar al llarg de l’any. “La dinamització econòmica, de fet, ha anat lligada sempre a aquesta cita, i volem continuar potenciant-la.”

El porrat tradicional s’esponjarà pels carrers Sant Josep, el més tradicional, la plaça Major, el carrer Major i el carrer Comtes de Ròtova. El carrer Abadia acollirà aquest any l’espai editorial i una ludoteca de jocs de fusta.  I el carrer Joan XXIII, espais de consum i tabernes. La plaça Major serà l’espai per a associacions i algunes actuacions i activitats. El carrer Comtes de Ròtova acollirà la tradicional Fira Agroalimentària i Turística, que acull artesans de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida i una carpa amb actuacions i ambientació musical, on la gent podrà fer un mosset de manera segura i seguir des del pati de butaques els concerts. Finalment, al passeig 9 d’Octubre tindrà lloc la fira d’atraccions.

Entre les actuacions més destacades, hi ha les destinades a la gent més menuda, amb Canta Canalla, el divendres; o les actuacions de la Sede, divendres; i NIUSS i PlanB DJ, dissabte. A més de les ja tradicionals actuacions a càrrec de La Rotovense Musical i la Rondalla Agredolç, dissabte i diumenge, respectivament.

La gent podrà visitar dues exposicions a l’aire lliure: una de fotografia titulada «Eines, persones i memòria», elaborada per l’Associació Amics per la Fotografia i el grup del Taller de Memòria de Ròtova, al carrer Sant Josep; i l’altra, titulada «El palau dels Comtes de Ròtova i els 500 anys de la batalla del Vernissa», tindrà lloc al pati del palau comtal.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba