Documents de l’arxiu: el Porrat de Sant Macià, el 1962

Signatura: Fons Ajuntament de Ròtova. Caixa 445. Exp. 5

Tenim al davant el primer document conservat a l’Arxiu Municipal de Ròtova què fa referència a la festivitat de Sant Macià o, tal i com es pot llegir al text, el “PORRAT DE SAMASIA”.

Més concretament, es tracta d’un qüestionari turístic emplenat per l’Ajuntament de Ròtova i signat pel seu alcalde l’any 1962. Des de la Delegació Provincial del Ministeri d’Informació i Turisme, es pretenia recaptar informació sobre el municipi: així doncs, es pregunta sobre les condicions climàtiques, gastronomia, monuments històrics i artístics o “Espectáculos típicos y folklóricos”.

Sobre l´’últim aspecte, observem com ja en els anys seixanta del segle XX es menciona el “PORRAT DE SAMASIA” en honor a “Sam Matías” el dia 24 de Febrer, en altres paraules, es dona importància a aquest esdeveniment dins de les festes patronals de Ròtova. Ara bé i, segons la opinió de l’autor, aquesta festa era únicament d’interès local deixant de banda la participació d’estrangers.

En conclusió, aquesta circular és un dels primers testimonis sobre el Porrat de Sant Macià què custodiem a l’Arxiu Municipal. Sens dubte, ens permet afirmar que la tradició de Sant Macià està arrelada en el nostre poble des de fa més d’una dècada.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba