Concert de música festera, amb La Rotovense Musical

Dissabte, 23 de febrer, la plaça Major de Ròtova acollirà un concert de música festera a càrrec de La Rotovense Musical. Serà a les 17h. 

Programa del concert

  • Delirio, Che. Pasdoble, de Maria Teresa Andrés
  • Paco Jover. Marxa Cristiana, de Ramon Garcia Soler
  • Bohamirs.Marxa Mora, d’Antonio Pons i Ros Garcia
  • Vall de Vernissa. Pasdoble dianer, de José Luis Peiró Reig
  • Dolo la capitana. Pasdoble fester, de José Luis Peiró Reig
  • Tudmir. Marxa Mora, de José Rafael Pascual Vilaplana

Mestre-Director: Toni Pons Garcia

La Rotovense Musical

Per a trobar els orígens de la banda de música de Ròtova ens hem de remuntar concretament al 7 de març de 1858, any en el que naix en Ròtova la Banda nomenada “Sociedad de Músicos de Rótova y Alfahuir”. L’esmentada societat va existir des de que fou fundada en 1858, fins el 5 de gener de 1867 (Arxiu de protocols notarials de Gandia). D’aquesta manera la banda de música de Ròtova és la societat musical amb data de fundació documentada més antiga de la comarca de la Safor.

Actualment La Rotovense Musical té una plantilla de 65 músics federats i el recolzament d’uns 260 socis. La banda ha consolidat, durant els darrers anys, la integració sociocultural entre quatre pobles de la vall de Vernissa: Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà, Castellonet de la Conquesta i la mateixa Ròtova, són la font de nous músics i col·laboradors, que fan de La Rotovense Musical un exponent cultural de referència, necessari per a la seua existència.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba