Visites guiades a la vil·la romana de la Sort – Porrat de Sant Macià 2022

Durant els dies de celebració del porrat de Sant Macià, pots aprofitar per a descobrir i gaudir de la vil·la romana de la Sort. Visita gratuïta. Reserva plaça al 962 95 70 11. 

A continuació podeu trobar els horaris de les visites guiades:

Dissabte, 26 de febrer a les 16.30h.  

Diumenge, 27 de febrer a les 11.00h. 

Sobre la vil·la romana de la Sort

https://lasort.rotova.es/

La vil·la romana de la Sort de Ròtova és un espai d’interpretació arqueològic que permet conèixer in situ com era un assentament romà rural. A l’espai museïtzat s’ha tret a la llum la planta d’un edifici que formava part del fundus o propietat de la vil·la romana de la Sort. La vil·la està localitzada entre la via antiga denominada Camí Reial o Camí Vell de Xàtiva i el riu Vernissa, que unia les ciutats romanes de Saetabis (Xàtiva) i Dianium (Dénia). Aquesta darrera ciutat, capital del territori on se situa la Sort, exercia de màquina de drenatge del ager o camp. Al camp se situaven les vil·les o explotacions agrícoles que explotaven l’espai rural.En cada vil·la hi havia tres parts diferenciades: la pars urbana o part residencial, la pars rústica o part agrícola i la pars fructuaria o zona industrial. En la primera se situava la residència del propietari, que podia ennoblirse amb les termes, cosa que va passar a Ròtova. En la tercera estaven els forns o terrisseria, a més d’altres activitats contaminats, que en cas de la Sort no hem localitzat. I en la segona estaven les dependències agrícoles, com magatzems.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba