Visites guiades al Centre d’Interpretació de la Pansa (CIP) – Porrat de Sant Macià 2022

Durant els dies de celebració del porrat de Sant Macià, pots aprofitar per a descobrir i gaudir del Centre d’Interpretació de la Pansa (CIP). Visita gratuïta. Reserva plaça al 962 95 70 11. 

A continuació podeu trobar els horaris de les visites guiades:

Dissabte, 26 de febrer, a les 12.00h.  

Diumenge, 27 de febrer, a les 16.30h.

Sobre el Centre d’Interpretació de la Pansa (CIP)

https://cip.rotova.es/

El Centre d’Interpretació de la Cultura de la Pansa és un riurau remodelat (del Roig o la Rogeta), preparat per treballar, reflexionar i mostrar com es treballava la transformació del raïm en pansa. Vol ser un espai, a més, per a conèixer-nos i reconèixer-nos com a col·lectivitat i per entendre com ha evolucionat la nostra societat.

Al CIP podràs conèixer des de quan assequem el raïm els valencians i l’extensió territorial d’esta pràctica; les diferents maneres d’assecar el raïm moscatell; l’elaboració tradicional de la pansa i les ferramentes que s’hi empren; coneixeràs el procés, pas a pas, des de la preparació del lleixiu, el fornal i la caldera, fins l’emmagatzemament; l’arquitectura de la pansa: el riurau; i ens aproparem a l’època daurada de la pansa. Un viatge per la cultura de la pansa i la memòria col·lectiva.

El CIP està situat a la urbanizació Serreta de la Minyana, 95, a l’oest de la població.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba